Google Anlık Dalgalanmalar - Penguin 4 realtime fluctations

Bu önemli değişiklik aslında seo için çalışanlar adına çok önemli. Bir örnekle açıklayalım:
Sektörünüzde sizden çok önce kurulmuş ürün tanıtımı ya da belli konularda yüzlerce içeriği olan birçok anahtar kelime için indekslerin üst sıralarında bulunan yani arama sonuçlarında ilk sayfada çıkan web siteleri olduğunu varsayalım. Nitekim birçok sektörde birçok anahtar kelime için durum böyledir. Belli bir hedef yani anahtar kelime için belirleyeceğiz bir programla düzenli şekilde veri üretirseniz google bunu tespit edecek ve o konuyla ilgili indekslerde sizi üste çıkaracak.  Yüzlerce anahtar kelime için bunu yapmak oldukça zor olsada spesifik bir konu ya da ürün için bunu yapmak mümkün.

Dolayısıyla birçok konuda ve anahtar kelimede üst sıra hegemonyası sona erecek diyebiliriz.

Yeni algoritma Penguin 4 - realtime gerçek seo profesyonellerinin işini kolaylaştıracak. Çünkü daha önce spam içeriklerle çabucak üst sıralarda olmayı hedefleyenler içinde cezalandırma da daha hızlı olacak. Çok iyi araştırılmamış, özgün olmayan ve çöp diyebileceğimiz içeriklerle sitesini doldurup sanki çok fazla veri varmış gibi görünen siteler çabuk farkedilip indekslerdeki sıralamaları düşürülecek. Böylece özgün içerik üreterek üst sıralarda yer edinmeyi hedefleyen ve gerçek seo uzmanlarıyla çalışanlarda emeklerinin ve harcadıkları paranın sonucunu daha çabuk alabilecek.

Google bu tip teknik değişiklikleri çok net olarak duyurmuyor, ancak bu güncellemeyle gelen özelliklere daha detaylı bakalım:

  • Eğer sitenize doğal olmayan link satın almışsanız çok çabuk farkedilecek ve sıralamanız düşürülecek, aynı zamanda bu sorunu google konsoldan farkedip çözmenizlede kaybettiğiniz sırayı hızlı geri kazanabileceksiniz.
  • Spam içerikler dediğimiz dogal olmayan, bilgi içermeyen, ve çeoğunlukla birbirinin kopyası diyebileceğimiz içeriklerle sitesini dolduranlar daha çabuk farkedilip cezalandırılacak.
  • Spesifik konulardaki özgün içeriklerinizle ilgili daha çabuk sonuç alabileceksiniz.
  • İndesk sıralamalarında önemi azalmış olan site ranklarını etkileyen geri linklerin sayısı daha çabuk algılanacak. Yani bir gecede sitenize 100 backlink satın alarak hemen yükselmeyi hedeflemeyin.

Bu şekilde özetleyebileceğimiz detaylar artık ülkemizde paket şeklinde satılan sanki bir hap alıpta sitenizi iyileştirebilecekmişsiniz gibi sunulan seo hizmetlerinede bir çeki düzen vereceğini umuyorum.