Email Marketing - Doğru Konu Satırı Oluşturmak

Email kampanyalarının başarıya ulaşması için öncelikle doğru kişilerden oluşan bir listeye gönderilmesi gerekir.  Doğru kişilere gönderilen her email ise okunacak anlamına gelmiyor. Okunma sayısının artması için ise email konusunun çok iyi seçilmesi gerekiyor.

Araştırmalar email konu satırına 2 saniye süreyle bakıldığını ve bu sürede emailin okunup okunmayacağına karar verildiğini gösteriyor. Dolayısıyla sıradan bir konu satırı emailinizin içeriğinin incelenmemesine yol  açar. Peki konu satırını nasıl oluşturmalısınız ?

Agresif bir konu satırı bulmalısınız, konu satırı tam anlamıyla email içeriğini ifade etmelidir. Yani emailinizi açan kişi içeriğini konuyla alakalı bulmazsa birdahaki emailinizi okumadan spam olarak işaretliyecek ya da direk çöp kutusuna atacaktır.  Email konusunu oluştururken net olarak alıcının neye odaklanmasını istiyorsanız onu yazmalısınız, dolaylı yollara başvurmamalısınız. Aynı zamanda sıkça kullanılan genel sözlerden de kaçınmalısınız, çarpıcı ve taze yani güncel şeyler bulmalısınız.

Bu konuda fikir edinebilmek için ülkemizde en çok okunan gazetelerin internet sitelerindeki manşetleri inceleyebilirsiniz.