e-mail Marketing de katma değer nasıl yaratırsınız ?

Email marketing kampanyalarında başarı elde etmek için yapılması gerekenleri önceki yazılarımızda ele almıştık.  Birde başarıyı artırmak için yapılması gereken şeyler var bunlara katma değerli hizmetler diyebiliriz. 

Teklif:

Ziyaretçilerinize hoşlanacakları şeyleri teklif edin. Örneğin bir turizm acentası web sitesinde ziyaretçilerine önümüzdeki ay açılan bir otelin sınırlı sayıda kişiye  %70 indirimli rezervasyon kayıtları  başladığında haber almak istermisiniz diye sorabilir? Ve email adresini vermesi durumunda konuyla ilgili bir haber emaili göndermeyi teklif edebilir.
Bu teklifi kimler kabul edebilir? Eğer yaz aylarındaysanız tatile çıkmak isteyen herkes.
Peki teklif şu şekilde geliştirilirse: Bütün yaz boyunca her ay 2 kişiye sunduğumuz 1 hafta ücretsiz tatil fırsatından yararlanmak istermisiniz? Kabul edenlerin kendi email adreslerini ve konuyla ilgileneceğini düşündüğü 3 arkadaşının email adresini  vermesi durumunda çekilişe katılabileceğini söylenirse!

Dinamik Tanıtım:

Bu tip tekliflerin kolaylıkla kabul edilebilmesi için ikna edici bir içeriğiniz olmalıdır. Örneğin yukardaki kampanyayı düzenleyen turizm firmasının aynı web sayfasının bir yerinde bu kampanyadan yararlanarak ücretsiz tatile gidenlerin isimleri, tatile gidilen yerlerin resimleri, tatili kazananların görüşleri, hatta ufak bir klipleri gibi dinamik içeriklere yer verilmesi kolaylıkla firmaya yeni üyeler kazandıracaktır.

Arama Motorları:

Aynı zamanda bu benzersiz dinamik içerikler web sayfanızının içeriklerini zenginleştirecek ve konuyla ilgili arama motorlarında yapılan aramalarda size avantaj sağlayacaktır. Ancak işi şansa bırakmamak için arama motorlarına reklam vermeniz başarı şansını çok önemli şekilde artırır.

Geri Dönmek:

Web sitelerinden online alışveriş yapıyorsanız özellikle büyük alışveriş sitelerinde ürünü aldığınız anda email trafiğinin başladığına şahit olmuşsunuzdur.  Üyelik ve onay maili, sipariş maili, ödemenin yapıldığına dair mail, siparişinizin kargo durumu ile ilgili mail, ürün memnuniyet anketi ile ilgili mail, daha sonra aylık bültenler, kampanyalar vs.

Bunların hepsinin tek bir amacı vardır. Müşteri ile sıcak ilişkiyi kesmemek, bilgilendirmek, memnuniyeti test etmek, yanısıra bu ürünü alanlar bunlarıda aldı şeklinde bilgilendirici emaillerle kampanyalarını devam ettirmek. Eğer kurulması gereken bir ürün almışsanız peşinden size kurulumla ilgili işlem adımlarının anlatıldığı bir web sitesi linki gibi.

Geri dönüşler memnuniyeti artırmak ve interaktif bağlantıyı koparmamak açısından son derece önemlidir.

Otomatik Cevaplayıcılar:

Kampanyanızı devam ederken üyeleriniz sizinle birçok kez kontak kurmak isteyebilir. Örneğin bir yazılım tanıtıyorsunuz ve demo linkini emalinizde gönderdiniz. İlgilenen kişiler web sitesine ulaşarak demoyu gezdiler, sisteminiz demoya giriş yapan herkese otomatik bir bilgilendirme emaili atabilir. Ya da demoya girmeden önce bir form doldurmaları istediniz, bu formu dolduran kişilere konuyla ilgili daha ayrıntılı bir email atmak isteyebilirsiniz. Bu tip otomatik gönderilen emailere otomatik cevaplayıcılar diyoruz. Günümüzde oldukça sık kullanılıyor ve müşterilere sıcak bir ilgi gösterilmiş oluyor.

Sonuç Olarak Hedef Daraltmak:

Bütün bu çalışmalardan sonra sonuçları analiz ederek elde edilen verileri daha doğru kitle üzerinde kullanmanız başarı şansını ciddi ölçüde artıracaktır.
ayrıntılı bilgi için bize danışabilirsiniz.