Email Marketing - Email Listesi Oluşturmak

Email Marketing yapabilmek için doğru bir strateji, yararlı içerik, ilgi çeken başlıklar ve herşeyden daha önemlisi de uygun bir hedefle toplanmış email adresleri gerekir. Sektörel email adresleri, belli bir grubun email listeleri gibi şeyler asla para ile satılmaz, sektörel rehber benzeri şeyler genellikle gereğinden fazla şişirilmiş, coğu çöpten ibaret email adresleridir. Peki doğru ya da uygun hedeflenmiş email listesi nedir ve nasıl yaratılır ?

Niş bir eticaret fikriniz var, siteyi oluşturdunuz,ürün ya da hizmetlerinizi tanıtımını yaptınız, içerikleriniz hazır, birkaç gün ya da birkaç hafta sonra keşfedeceğiniz ilk şey insanların sizi bulmadığıdır, sitenize trafik gelmiyor ? google reklamları bir müddet çözüm olabilir, ancak onuda çok doğru yapmazsanız ya da profesyonel bir çözüm satın almazsanız google reklamlarına sürekli para vermek zorundasınız.

Başarılı email kampanyaları sizin için en önemli çıkış noktasıdır, Başarılı email kampanyaları yaratabilmek için ise doğru hedefle toplanmış, ya da sağlanmış email adreslerine ihtiyacınız vardır. Bu herhangi bir yerden satın alabileceğiniz ya da legal herhangi bir yolla toplu olarak elde edebileceğiniz bir veri değildir. 

Avm lerde bazen görürsünüz, bir ürünü tanıtmak için, promosyon amaçlı ürünler, tatiller, ücretsiz kurslar vb. şeyler vaat ederek birkaç dakikanızı almak isteyenler olmuştur, birkaç süslü sözün ardından sizi ikna ederler ve kısa birkaç soru sorup sizi kaydederler karşılığında cep telefonunuza mesaj gelir, ya da email adresine bir bilgilendirme gelir, işte o an o firma ile interaktif bir bağınız kurulmuş olur, ilgi alanlarınızı tespit edilir, size ilgilendiğiniz konularda bildiriler gelmeye devam eder, sorun yoktur zaten bunu siz talep etmişsinizdir, gönderiler için izniniz alındığı için spam sayılmaz ve istediğiniz zaman listeden çıkabileceğiniz bir linkte gönderilerin altında mevcuttur, aradığınızda yanıt alabildiğiniz mekanizmalarda kurulmuşsa işte bu başarılı pazarlamaya giden yoldur.

Benzer yollarla edinilmiş listelere yapılan gönderilerde başarı şansı yüksektir. Hedefe uygun şekilde email listesi oluşturmak için mutlaka kişiler hakkında detaylı bilgiye sahip olmanız gerekiyor. Bu bilgileri toplamak kesinlikle 50-60TL sına satılan listeler kadar ucuz olmayacaktır, email marketing kampanyanızın fizibilitesine bu kalemi eklemeniz, bilgileri toplamak için mantıklı yöntemler geliştirmeniz ve hedefinize uygun içerik ve hediyeler seçmelisiniz. Amatörce ortaya atılmış fikirler herzaman tutmayabilir.

Dolayısıyla email marketing kampanyalarınızda mutlaka profesyonel destek almalı konunun ehli kişilerle çalışmalısınız. 

Konunun devamı niteliğindeki detaylı makaleme email marketing bloğumuzdan ulaşabilirsiniz.