E-ticarete baslarken

yeni başlayanlar için internette birçok eticaret rehberi mevcut. Google da biraz zaman harcayarak yüzlerce içerik bulabilirsiniz.

Biz size biraz özetleyelim böylece sizde hangi noktalara daha fazla odaklanmanız gerektiğine karar verebilirsiniz.

2012 verilerine göre %35 lik sektör büyümesi ile küçük büyük birçok firmanın ya da girişimcinin dikkatini çeken eticaret söktörü acemi girişimcilerin düşündüğünün aksine çok zorlu bir ortamdır.

Eticarete girecekseniz ne satacağınızı, satacağınız ürünle ilgili online rekabetin ne durumda olduğunu, kar marjını, stok, kargo, teslimat işlemlerinin nasıl yapılacağını, gerekli iş gücünü iyi hesap etmelisiniz.

Ancak bunlar sadece başlangıçta hesaplamanız gereken temel gereksinimler ve bir magaza açarken düşüneceğiniz şeylerden çok ta farklı değil.

Birde eticaretin kendine özgü gereksinimleri vardır ki bunlar kendine özgü uzmanlık alanlarıdır.

yazılım, sunucu altyapısı seo, arama motorları, sosyal mecralar, e-marketing bunlardan bazılarıdır ve herbiri için ayrı makaleler oluşturuyorum.

İlk önce basit ama gerçekçi bir planlama yapmalısınız. Bu planlama için başlangıç noktanız bütçenizdir. Doğru bütçeleme yapılmazsa muhakkak aksaklıklar yaşarsınız, Tüketici gözünden sizi neden seçeceklerini düşünün, nasıl bir fark yaratacaksınız?

rekabeti olan bir ürün satıyorsanız neyi farklı yapacağınızı ve bunu nasıl hangi şartlarda gerçekleştireceğinizi kurgulamalısınız. Şunu unutmayın ki 2013 itibarıyla türkiyede 10bin in üzerinde eticaret sitesi mevcut ve %99 a yakın bir kısmı başarısız bir girişim olarak devam etmektedir.  Ancak bu yazımız sizi bir online girişimci olarak korkutmasın, eticaret sektörü daha uzunca bir süre büyümeye devam edecek. internetten ya da mobil ortamlardan alışveriş yapanların sayısı sürekli artmakta.